Rinoplasti ya da burun estetiği, burun yapısından memnun olmayan bireylerin tercih ettiği estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Tıp dilinde rinoplasti olarak ifade edilen burun estetiğinde en temel amaç burnun yapısındaki bozuklukların düzelmesini sağlamaktır. Burnun mevcut görünümünün düzeltildiği burun estetiği operasyonu, bu alanda uzman ve profesyonel estetik cerrahlar tarafından yapılmalıdır.
Burun yüzün, orta kısmında yer alan ve en çok dikkat çeken yerdir. Bunun yanı sıra yüzün 3’te 1’ini burun kaplamaktadır. Gerek fonksiyonları incelendiğinde gerekse estetik açıdan bakıldığında son derece önemli bir organ olan burun, eşsiz bir şekle sahip olarak kişilerde özgüven artmasını da sağlamaktadır.
Rinoplasti Neden Yapılır?
Burun estetiği olarak bilinen bir estetik cerrahi türü, burun deformitelerini düzeltmek için tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır. Rinoplasti sadece deformiteler için değil, aynı zamanda nefes almayı zorlaştıran ve nefes almayı engelleyen kemik veya kıkırdak eğriliklerini düzeltmek için de yapılır. Rinoplastide en temel amaç hastanın yüz yapısıyla uyumlu olmayan burnun yüz yapısıyla uyumlu, pürüzsüz ve işlevsel hale getirilmesidir. Burun estetiği, vücut ve kemik gelişimini tamamlamış hastalar için geçerlidir. Vücut ve kemik gelişimini tamamlamamış kişiler burun ve yüz şeklini değiştiremezler. Bu nedenle bu kişiler operasyonu uygulamamaktadır. Rinoplasti günümüzde medikal amaçlardan daha güzel ve estetik bir görünüm için yapılmaktadır.
Burun Estetiği Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Burun ameliyatı çok hassas bir ameliyattır. Bu nedenle bu ameliyatlardan önce dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Burun ameliyatından önce kan inceltici kullanmayı bırakmalısınız. Ayrıca alkol ve sigaraya ara vermelisiniz. Doktorunuz gerekli gördüğü takdirde diğer ilaçları almayı bırakmanız gerekebilir. Ek olarak, burun ameliyatının iyileşme süreci çok önemlidir.
İyileşme süreci kullanılan tekniğe göre değişmekle birlikte her teknikte dikkatli olmak gerekir. Burun ameliyatından sonra burundan pembemsi akıntı gelebilir. Bu akışlar çok normaldir ve herhangi bir tehlike oluşturmaz. Burun ameliyatından sonra dikkat edilmesi gereken en önemli nokta burnun darbe almasını önlemektir. Burnunuza olası bir darbe çok kötü sonuçlara yol açabilir. Oluşabilecek ağrı ve ödemlere karşı ağrı kesiciler kullanarak ağrınızı azaltabilirsiniz.
- Endoskopik sinüs cerrahisi ile burun tıkanıklığına çözüm
- Endoskopik bos rinore tamiri: yeni yöntemler
- Kanamasız tonsillektomi ile konforlu ameliyat deneyimi
- Burun estetiği fiyatları 2025
- Günlük yaşamda işitme kaybı nasıl etkiler
- Allerjik rinit nedir ve nasıl tedavi edilir?
- Burun Estetiği Ameliyatı Kaç Saat Sürer? İşte Yanıtlar
- Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Ne Zaman Düzelir? Tüm Ayrıntılar Bu Paylaşımda.
- Burun Estetiği Yaş Sınırı Nedir?
- İstanbul'da En İyi Burun Estetik Doktoru