Her insan yüzünün tam ortasında bulunup görüntüsünü tamamen etkileyen burnunun en iyi şekilde görünmesini ister. Eğer doğal olarak ya da fiziksel sebeplerle yüzünüze yakışmayan bir buruna sahipseniz doğal olarak burun estetiği ameliyatı olmak isteyebilirsiniz. Fakat kafanızda oluşacak yüzlerce sorudan bir tanesi de burun estetiğiniz istediğiniz gibi olup olmayacağıdır.
Çok doğaldır ki her insanın burun yapısı ve burun estetiğine vereceği vücut tepkisi farklıdır. Burnun kıkırdak yapısı, kemik yapısı ve burun derisinin kalınlığı kişiden kişiye değişebilen bir faktördür. İdeal kadın ve erkek burunları ile ilgili sayısız farklılık vardır. Erkekler genellikle düz, dışbükey, daha büyük ve geniş buruna sahipken, kadınlar daha içbükey ve küçük burunlara sahiptirler. Erkek yüzü daha güçlü, köşeli özelliklere sahipken, kadınların yüzü ise daha yuvarlak şekilli, daha kıvrımlı yüz hatlarına sahiptir. Tüm bu farklılıklar sebebiyle kadın hastanın burnu ve erkek hastanın burnu birbirinden farklı olarak tasarlanmalı ve tasarımlarda burun derisi kalınlığına dikkat edilmelidir.
Hastanın cilt kalınlığı, ameliyat sonrası elde edilecek sonuçların başlıca belirleyicilerindendir. Ameliyat esnasında burun derisi uygun planda kaldırılmakta ve altında yer alan kıkırdak ve kemiklere şekil verilmektedir. Bu işlemden sonra derinin yeni oluşturulan iskeletin üzerine adapte olması beklenmektedir. Deri kalınlığı bu uyum sağlama sürecinde önem kazanmakta, farklı kalınlıktaki deriler farklı sürelerde iskeletin üzerine adapte olmaktadır.
İnce Burun Derisinde Süreç
Ameliyat sonrası burun üzerini saran derinin ince olması demek burun estetiği ameliyatının daha kolay iyileşeceğine ve ideal formuna daha rahat kavuşacağına emin olabilmek demektir. Cilt ne kadar inceyse burun iskeletini sarması o kadar hızlı olmaktadır. Fakat cildin ince olması burun sırtında ve ucunda oluşabilecek en ufak düzensizliği ve asimetriyi dışa yansıtabilir. Bu yüzden ince derili hastalarda burun estetiği yaparken çok dikkatli olmak gerekmektedir. İnce burun derili hastalarda iyi ve işinde yetkin bir doktor çok iyi sonuçlar çıkarabilir.
Kalın Burun Derisinde Süreç
Kalın derili burunlar genellikle yağlı cilt yapısına sahip kişilerde rastladığımız bir durumdur. Bazen burnun uç kısmı kalın, üst kısmi ince derili olabilir. Kalın deri altında ne kadar inceltilse de aşağına oluşturulan kıkırdak, kemik inşasını göstermekte yetersiz kalır. Ameliyattan sonraki dönemde, şişlik nedeniyle ilk halinden daha büyük görünebilir. İyi düzeltilmiş bir burun iskeletini kalın bir deri ile kapattığınız takdirde yapılan işin güzelliği ve inceliğini tam olarak yansıtmayabilir. Fakat bu durumu aşmak burun dersini gözetilerek yapılacak bir ameliyat ile mümkündür. Kişiye özgü yapılacak tekniklerle burun inşası en iyi şekilde tamamlanır.
Bu teknikler:
- Kapalı yöntemler,
- Uygun hastalarda kas ve bağ dokularını koruyacak biçimde deri inceltilmesi,
- Uyumu arttırmak için derinin alttaki iskelete iç dikişler ile tespit edilmesi,
- Özellikle kanatlarda kalınlığı belirgin olan hastalarda tabandan doku çıkartılmasıdır.
- Burun estetiği fiyatları 2024
- Günlük yaşamda işitme kaybı nasıl etkiler
- Allerjik rinit nedir ve nasıl tedavi edilir?
- Burun Estetiği Ameliyatı Kaç Saat Sürer? İşte Yanıtlar
- Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Ne Zaman Düzelir? Tüm Ayrıntılar Bu Paylaşımda.
- Burun Estetiği Yaş Sınırı Nedir?
- İstanbul'da En İyi Burun Estetik Doktoru
- Uygun burun estetiği fiyatları 2024 - Op. Dr. Oray Karaçaylı
- İstanbul Burun Estetiği Yaptırmak İçin Avantajlı Bir Şehir mi?
- Burun Estetiği Hangi Mevsimde Yapılmalı? - Doğru Zamanı Seçmek