Burun Estetiği.
Burun estetiği burnun kıkırdak ve kemik yapısının şekillendirilerek (büyütülerek ,küçültülerek ya da şeklini değiştirerek) buruna yeni şekil verilmesi ameliyatıdır. Burnun yüz ile uyumunu sağlayacak şekilde burun boyutu azaltılabilir, artırılabilir, burun delikleri küçültülebilir, burun ucu kibarlaştırılabilir, Burnun dudak ve alın ile yapmış olduğu açılar düzeltilebilir. Simetriyi bozan kıkırdak ve kemik eğrilikleri hem içerden hem dışarıdan düzeltilir. Amaç kişinin yüzü ile uyumlu, dudak ve alın ile yapmış olduğu açısı düzelmiş, burun ucu şekillendirilmiş, nefes alabilen bir burun elde etmektir.
Burun estetiği görünüşünüzü daha güzel hale getirir. Estetik burun ameliyatı zordur çünkü burunun yapısını oluşturan kemik ve kıkırdaklar özel bir 3 boyutlu yapıda düzenlenmişlerdir ve birbirinden bağımsız olarak ama bir bütün içinde hareket ederler. Burun aynı zamanda nefes almamızı sağlayan organ olduğu için yapılan ameliyatın bu fonksiyonu bozmaması gerekir. Bu nedenle dünyada en çok ikinci kez düzeltme ameliyatına ihtiyaç duyan ameliyat burun ameliyatıdır.
Burun Estetiği ameliyatı nasıl yapılır?
Ameliyat iki şekilde yapılır. Kapalı ve açık teknik.
Kapalı teknikte bütün kesiler burun içerisindedir. Dışarıda kalıcı bir iz yoktur. Sadece burun deliklerini küçültmemiz gereken durumlarda burun kanatlarından kesi yapılır ve burun cildinde iz olur. Kapalı teknikte burun içinde kıkırdak ve kemiklerin birbirinden bağımsız fakat bir bütün halinde durmasını sağlayan yapılara minimal zarar vererek burunu şekillendirmek mümkündür. Nerede hangi hamleyi yapacağınızı iyi bilirseniz kapalı teknik zor olmayan ve sonrasında şişliğin daha az, doğallığın daha fazla olduğu tekniktir.
Açık teknikte burun ucu orta hattındaki dokudan kesi yapılır ve burun cildi soyulur tüm anatomik yapı daha net görülür fakat bu arada burun 3 boyutlu yapısına zarar verilirken ameliyat sonunda birçok dikişle burun yapısı yeniden oluşturulur. Bu da çok daha sert iyileşme dokusu ve şişlik olarak geri döner. Açık teknikle yapılmış burunların normal doku yumuşaklığına ulaşması için gereken süre daha uzundur.
Doktorunuz hangi tekniği kullanırsa kullansın önemli olan dokulara saygılı olması, burnu şekillendirirken yüzdeki oranlara dikkat etmesi ve geri dönüşü olmayacak şekilde burun kıkırdak ve kemik yapısının küçültülmemesidir.
Burun ameliyatı öncesi süreç nasıldır?
Ameliyat öncesi süreç doktorunuzla görüşme ile başlar. Bu görüşme hem sizin isteklerinizi ve bu ameliyat sonucundan ne beklediğinizi anlamanız hem de sizin doktorunuzu anlamanız açısından önemlidir. Burun estetiği ameliyatı, estetik ameliyatlar açısından en zorudur diyebiliriz. Ameliyatın sonucu doktorunuzun sizin burununuzu şekillendirirken yapmak istediklerine, mesleki bilgi ve tecrübesine, kullandığı tekniğe bağlıdır. Bunun yanı sıra sizin burun yapınızın da çok önemi vardır. Herkesin burnu farklı kıkırdak ve kemik büyüklüklerine, şekile ve farklı cilt yapısına sahiptir. Her burunda yapılması gereken hamleler birbirinden çok farklıdır. Burun estetiğinde kıkırdak ve kemik doku küçültülürken kontrollu davranılmalı burun yeteri kadar küçültülmelidir. Böylece oyulmuş gibi duran, burun ucu minicik, burun delikleri, karşıdan bakıldığında görülen burunlar ortaya çıkmamış olur.
Görüşmede belirteceğiniz en önemli nokta ameliyat sonrası nasıl bir burun istemediğinizi tarif etmektir. Doktorunuz da sizi muayene ederek, nerede-nasıl değişiklik yapmak gerektiğini ve aşağı – yukarı nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını tarif edecektir. 3D Vectra gibi bir takım bilgisayar programları ile burnun her yandan çekilmiş 3 boyutlu fotoğrafı üzerinde çalışarak ameliyat sonrası görünümü aşağı- yukarı gösterebilmek mümkündür. 3 boyutlu bu görüntüler hayalinizi ekrana yansıtmak için kullanılan mükemmel araçlardır. Bu aşamada muhtemel sonucu sizin isteklerinizle aynı noktada buluşturabilmek çok önemlidir.
Ameliyat genel anestezi altında mı yapılmalı?
Son yıllarda burun ucu estetiği olarak adlandırılan bir kavram ortaya çıktı. Çok az kişide sadece burun ucuna müdahale ile tatmin edici bir sonuç alınabilir. Çünkü burun bir bütündür. Burun ucunu ya da tıbbi adı ile tip bölgesini şekillendirirken geriye kalan kemik ve kıkırdak dokunun da bu şekillendirilmiş dokuya uyumlu olması gerekir. Burun da çok küçük bir müdahale yapılacaksa lokal anestezi ile yapılabilir.
Burun estetiği ameliyatını genel anestezi eşliğinde yapmak daha uygundur.
Konulan tamponlar rahatsız eder mi? Çıkarma İşlemi Çok Ağrı Verir mi?
Artık yaprak şeklinde, ortasında nefes alabileceğiniz oluklar bulunan, yumuşak ve çıkarması son derece kolay olan silikon bazlı malzemeler kullanıyoruz. Çok yaygın kullanılan ‘tampon çıkarılırken çok acı çektim hatta ameliyattan bile çok acıdı’ sözleri de tarihteki yerini aldı.
Ameliyat sonrası nasıldır?
Ameliyat sonrası yatağınıza burun üzerine yerleştirilmiş, burunun şeklini korumasına yardımcı bir malzeme (atel) ve burun deliklerine yerleştirilmiş silikon tamponlar ile gelirsiniz. İlk gece ağrı ve sızlama, baş ağrısı ve dolgunluk hissi, uyuyamama, mide bulantısı gibi problemler olabilir. Burun ucundan hafif kan sızıntıları olabilir. 2. gün şişlik artabilir. Kişiden kişiye değişen oranlarda da morluk görülebilir. Morluklar olmaması için çeşitli araçlar kullanılmakta ve bazı hastalarımızda hemen hemen hiç morluk olmamaktadır. Yüzdeki şişlikler ve morluklar büyük oranda 10 gün içinde geçer. 5. günden sonra işe geri dönülebilir. Ameliyattan 2 hafta sonra yürüyebilir, 6 hafta sonra daha güç gerektiren sporlara geçebilirsiniz. Burun üzerindeki ateliniz 7. gün çıkacak. Ancak çıktığında burnunuzun şiş olduğunu göreceksiniz. En fazla burun ucu ve burun kökü kısmı şiş olacaktır. 2 ay civarında şişlikler önemli ölçüde azalır ancak burnun son şekli için 6 aya kadar beklemek gerekir.
Diğer Faydalı Bilgiler
Dünya literatüründe en çok tercih edilen estetik operasyonlar arasında Rinoplasti yer almaktadır. Genel anlamda buruna şekil verme operasyonudur. Yüzün en önemli hatlarından biri olan burun, karakteristik özelliği sergileyen bir organdır. Burunun büyüklüğü, kemerli oluşu, burun ucunun genişliği, sivriliği, eğriliği kişiler için mutsuz edici bir olgu olabilir. Burun ucunda ki en ufak bir müdahale dahi, kişi de gözle görülür ciddi farklara yol açmaktadır. Yüzünüze uygun olmayan burun şekliyle yüz hatlarınız tamamı ile kaybolmaktadır, doğru cerrah tercihi ve doğru müdahale ile operasyon sonucunda tamamen kişinin yüz hatlarına uygun bir burun ortaya çıkar. Cerrahlar 17 yaş altında kadın-erkek hastaların kemik gelişimi tam anlamıyla tamamlanmadığı için; operasyon olmasını onaylamamaktadır. Aciliyeti varsa ve operasyona herhangi bir engel yoksa, kişi istiyorsa, cerrah onayı ve aile onayıyla operasyon olunabilir. Fakat genellikle 18 yaş ve sonrası için tercih edilir. Ataşehir Burun Estetiği Öncesi Dikkat Etmeniz Gerekenler. Operasyon olacak hastanın öncesinde dikkat etmesi gereken birkaç husus mevcuttur. Burun en önemli uzuvlardan birisi olduğu ve estetik açıdan göze çarpan bir yeri olduğundan mutlaka öncesinde ve sonrasında bazı keskin kurallara uymak gerekir. Unutmayın; kurallar ve önlemler daha iyi bir burun yolunda katlanmanız gereken, sağlığınız için önemli noktalardan oluşuyor. Burun estetiği öncesi mutlaka kontrol edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz;. Özellikle kronik bir üst solunum yolu enfeksiyonu olmaması gerekir, şayet böyle bir şikâyeti var ise hastanın öncelikle tedavi olmalı ardından Rinoplasti operasyonu geçirmelidir. Operasyon öncesinde mümkün ise sigara-alkol bırakılmalıdır. Ameliyat için herhangi şartlı bir mevsim yoktur, her dönem gerçekleştirilebilir. Tek dikkat etmeniz gereken nokta hasta olmamaktır. Yapılacak bu operasyon mutlaka tam teşekküllü, güvenilir bir hastane ortamında, tecrübeli bir ameliyathane ekibi tarafından gerçekleştirilmelidir. Operasyondan önce en az 8 saat ideal 10 saat bir şey yiyip içmemelidir. Antikoagülan (kan sulandırıcı) ilaç kesinlikle kullanmamalıdır. Hastanın 1 gece mutlaka yatışı olmalıdır.
Ameliyat Olmaya Karar Verdim Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler.
Burun estetiği birkaç saat süren bir ameliyattan ve plastik cerrahi den ibaret değildir. Anestezinin etkisi geçip hasta kendine gelmeye başladığında, kafa bölgesinde ağırlık, burun ve göze vuran ağrı duygusu hissedilebilir. Nefes almada zorluk yaşanabilir. Ödem mutlaka olacaktır ama her hasta da aynı oranda morluk olmayabilir. Morluk ve ödem için operasyon sonrası hastane ekibi tarafından mutlaka hastaya buz kompres yapılması önerilmektedir. Buruna hasar vermeden 3 gün boyunda mutlaka belli aralıklarla buz uygulamasının ödemin geçmesine ve morluğun hafiflemesine ciddi manada yardımcı olmaktadır. Burun estetiği öncesi ve sonrası uyulması gerken kurallar, yapılması gereken burun masajları bulunur. Burun Estetiği Oldum. Burun estetiği ameliyatı olduktan sonra yapmanız gerekenleri sıralamak gerekirse, bu liste size faydalı olacaktır. Operasyon sonrası hasta kesinlikle sigara içmemelidir. Sigara; yaraların iyileşmesini engellemekte, enfeksiyon oluşmasına, dikişlerin atmasına sebep olabilmektedir. Operasyon sonrası burun deliklerine yerleştirilen silikon tamponlar 5. Gün cerrah tarafından çıkartılmaktadır. Fakat burun üzerinde ki atel alçı; 15 güne kadar kalmalı bu şekilde hem burunu dışarıdan gelen herhangi bir darbeye karşı korumakta hem de burnun daha iyi şekil almasını sağlamaktadır. Mukozada ödem (şişlik) olmasından kaynaklı, koku alma da belli bir süre duyarsızlık yaşanabilir. Bu kişiyi korkutmamalıdır, ödem geçmeye başladığı an koku alma duyusu normale dönmeye başlayacaktır. Ortalama 15 gün sonunda cerrah ateli çıkartıp, bandajlama yapmaktadır. Burunu saran ve burun ucunu yukarı kaldıran bu bandajlama ortama 10-15 gün boyunca burunda kalmaktadır. Bu esnada hastanın burun bölgesine gelebilecek bütün darbelerden kendini korumalı, kendisi dahi burnuna sert bir şekilde dokunmamalıdır. Burnunu silerken ve temizlerken narin hareketler uygulanmalıdır. Sümkürme gibi faaliyetler belli süreliğine dikkatli yapılmalıdır. Hastalar bandajlarda çıktıktan sonra burun ucunu çok yukarda ve burnunu beklediğinden büyük gözlemleyebilir. Bu ödemin tamamen atılmadığını ve dokunun tamamen oturmadığının göstergesidir. Zamanla burun ucunda ki o kalkık görüntü yerini çok doğal bir burun ucuna bırakacaktır. Öte yandan ödem geçtikten sonra burunda ki büyük görüntü de ortadan kalkar ve hasta istediği görüntüye kavuşur. Burun estetiğinden bir sene sonra kontrole gitmekte fayda vardır.
Burun estetiği olurken aynı zamanda nefes alma problemim de giderilir mi?
Op. Dr. Oray Karaçaylı burun ameliyatına başlarken öncelikle nefes alma problemininizi giderir ardından burundaki görsel estetiği sağlar.
Kapalı burun ameliyatı mı, yoksa açık burun ameliyatı mı tercih edilmelidir?
Op. Dr. Oray Karaçaylı muayene sonrası burnunuzda yapılacak müdahaleye göre ameliyat yöntemini belirler. Fakat bu durum hastamız açısından gerek ameliyat esnasında gerek ameliyat sonrasında tercihe yönelik herhangi olumlu yada olumsuz fark yaratmaz.
Burun ameliyatları yaz aylarında yapılabilir mi?
Bu sayfadaki tüm bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Arama motoru görünürlüğü için otomatik olarak sanal zeka sistemi ile oluşturulmuştur. İçinde bulunmaktan gurur duyduğum Memorial Hastanesi ne uzun süre hizmet ettim. Batı Ataşehir deki kiliniğimde Ataşehir Burun Estetiği için Randevu Alınız ve sonrasında detaylı bilgiye ulaşmanız ardından karar vermenizi tavsiye ederim. Teşekkür ederim
- Burun estetiği fiyatları 2024
- Günlük yaşamda işitme kaybı nasıl etkiler
- Allerjik rinit nedir ve nasıl tedavi edilir?
- Burun Estetiği Ameliyatı Kaç Saat Sürer? İşte Yanıtlar
- Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Ne Zaman Düzelir? Tüm Ayrıntılar Bu Paylaşımda.
- Burun Estetiği Yaş Sınırı Nedir?
- İstanbul'da En İyi Burun Estetik Doktoru
- Uygun burun estetiği fiyatları 2024 - Op. Dr. Oray Karaçaylı
- İstanbul Burun Estetiği Yaptırmak İçin Avantajlı Bir Şehir mi?
- Burun Estetiği Hangi Mevsimde Yapılmalı? - Doğru Zamanı Seçmek